Handpan op een uitvaart

Stil staan en afscheid met muziek. 


Stilstaan en afscheid met muziek

Als een dierbare is overleden, staat je wereld even stil. Je wordt letterlijk tot stilstand gebracht. Alles lijkt veranderd, niets is meer hetzelfde. Sommige mensen voelen zich leeg, anderen voelen verwarring. Het is moeilijk uit te drukken en te bevatten wat er met je gebeurt.

De kracht van muziek is dat zij deze gevoelens kan aanraken. Gevoelens waar je lastig bij komt of die je niet onder woorden kunt brengen. Muziek gaat voorbij woorden, het raakt aan, ontroert en brengt rust. Niet alleen voor u, maar voor alle nabestaanden. Hiermee heeft muziek ook een verbindende werking. 

Muziek is vrijwel altijd onderdeel van een uitvaartplechtigheid, van het samen afscheid nemen van de overledene. Muziek schept verbinding, rust en ruimte tijdens het rouwproces.

Afscheid met muziek
Afscheid nemen van een dierbare is moeilijk. Naast de pijn, verwarring en het verdriet wacht ook een taak: hoe neem je afscheid, hoe maak je de begrafenis of crematie persoonlijk? Wat wilt u zelf bijdragen aan de laatste momenten dat u uw dierbare in uw midden mag hebben? Dit zijn geen makkelijke vragen.

Naast rust en ruimte geeft muziek ook troost in de laatste momenten van het afscheid. Troost omdat u zo nog iets heel persoonlijks voor uw dierbare kunt doen. Muziek zegt meer dan duizend woorden…en laat een bijzondere herinnering na bij degenen die bij de uitvaart aanwezig zijn.


De handpan verdiept deze kwaliteiten

De handpan staat erom bekend de luisteraar te raken. De handpan heeft een rijke klankkleur en is harmonieus. Het is hiermee een zeer geschikt instrument voor bezinning en ontspanning. Niet voor niets wordt het instrument veel gebruikt tijdens meditaties. Als u nieuwsgierig bent naar de klank van het instrument, kunt u een fragment beluisteren op mijn website.


Een persoonlijk stuk

Wanneer ik de handpan speel, speel ik Intuïtief. Intuïtief spelen betekent voor mij niet zomaar zitten en improviseren. Intuïtief spelen betekent voor mij in eerste instantie goed afstemmen op de situatie. Wie is er overleden en wie zijn de nabestaanden? Ik kom vooraf graag met u in contact.

Tijdens de uitvaart stem ik opnieuw met u af, check ik in bij de setting en bij mezelf. Op deze manier kan ik in het moment bepalen welke klanken het meest passend zijn. Vanuit ervaring, professionaliteit maar ook vanuit gevoel. Dit maakt dat ieder stuk passend en levend is. Wanneer de muziek leeft, weet het te raken en kunnen we stilstaan. 

Hoe gaat dit in zijn werking?
We beginnen met een vrijblijvende kennismaking. Hier kunnen we uw wensen bespreken. Zo bepaalt u de setting en de duur waarin de handpan bespeeld wordt. Tijdens de uitvaart maak ik een audio-opname van het muziekstuk. Deze ontvangt u digitaal zodat u, of de andere nabestaanden, het altijd terug kan luisteren.

Momenten waarop live muziek bij de uitvaart waardevol kan zijn:

  • Bij binnenkomst van de familie / belangstellenden
  • Bij aanvang van de plechtigheid
  • Tijdens de plechtigheid
  • Bij het verlaten van de uitvaartlocatie / aula
  • Bij de teraardebestelling
  • Tijdens het condoleren (achtergrondmuziek)


Wie ben Ik?

Mijn naam is Mike Verlaan en ik kom uit Delft. Muziek is voor mij een instrument om in contact te komen met het moment. Of dit nu alleen zijn is of ontmoeten, blijdschap of verdriet. Muziek weet alles te raken en heeft hiermee een verlichtende werking. Ik speel op uitvaarten omdat ik hoop deze verlichting met u te mogen delen.


Kosten

De kosten voor het spelen op een uitvaart bedragen €350-

Dit is inclusief:

  • Persoonlijke kennismaking vooraf
  • Live concert in de gewenste setting
  • Reiskosten in Delft en omgeving (20 kilometer)

Kom in contactformulier

Voel je vrij om vrijblijvend contact op nemen. Stuur een bericht via het contactformulier of kom in contact via onderstaande contactgegevens.

Mail: Info@0penmike.nl
Telefoon: 06-42375388

Radiofragment Omroep Delft - Handpan op uitvaarten