REGENERΔTE

In de drukke maatschappij waarin we leven kampen veel jongeren met mentale problemen. Jongeren vinden het lastig om rust en ontspanning te vinden. Dit terwijl het vinden van rust en ontspanning maar ook plezier essentieel is voor onze gezondheid en welzijn.

Iets wat handvatten kan bieden om meer rust, ontspanning en plezier te vinden is Mindfulness en Meditatie. Het probleem is alleen dat dit voor veel jongeren te zweverig klinkt of dat jongeren geen idee hebben hoe te beginnen met Mindulness of Meditatie. Om deze reden hebben Perine, Siemen en ik REGENERΔTE in het leven geroepe

REGENERΔTE?

REGENERΔTE is een stichting in Delft die jongeren kennis laat maken met mindfulness aan de hand van toffe culturele evenementen. Evenementen die laagdrempelig zijn en waar geen enkele vorm van ervaring met mindfulness voor nodig is. Niet stoffig of geiten wollen sokken maar toegankelijk en verrijkend. Dans, (live) muziek en meditatie staan hierbij centraal. Tegelijkertijd vormt REGENERΔTE een community waar iedereen welkom is om zichzelf te zijn en om te co-creëren. 

 

Evenementen die REGENERΔTE momenteel organiseert.


Wekelijkse Monday Meditation
Elke maandagavond is er een meditatie die toegankelijk is voor iedereen. Deelnemers worden de stilte begeleid met behulp van live muziek. Gevolgd door een half uur meditatie in stilte. Na de mediatie is hopelijk het hoofd wat leger en is er ruimte voor ont-moetingen, goede gesprekken, liters thee en jamsessies. 

Maandelijks Ecstatic Dance
Ecstatic dance is een vorm van dans die wereldwijd steeds populairder wordt. Een dj draait een live set van 2 uur waar de bezoekers mogen dansen hoe zij zelf willen. Bij Ecstatic Dance is iedereen nuchter en danst men zonder met elkaar te praten. Hierdoor hoeft niemand het meer over koetjes en kalfjes te hebben en kan iedereen zich helemaal verliezen in de muziek. Klik hier voor een impressie.

Maandelijkse Singing Circle
Als we naar een concert gaan is er één ding dat iedereen stiekem het allerfijnst vindt. Namelijk met de hele zaal in koor meezingen met de favoriete nummers. Samen zingen werkt verbinden, maakt geluksstofjes aan en is ontspannend. Bij de Singing Circle  doen we niks anders dan samen zingen. Je hoeft hiervoor zeker niet mooi te kunnen zingen. De nummers die we zingen zijn herhalende teksten (mantra’s) die makkelijk mee te zingen zijn en meditatief werken. Klik hier voor een impressie.

Community en co-creëren.

Door de regelmaat van de evenementen kunnen bezoekers elkaar ontmoeten. Dit zorgt ervoor dat er een groep ontstaat, waar iedereen welkom is en waar men zich veilig voelt om zichzelf te zijn. We zien dat hier veel behoefte aan is en dat hier waardevolle ont-moetingen plaatsvinden. Het is een plek waar vriendschappen ontstaan maar ook een plek waar bezoekers hun ei kwijt kunnen als zij ergens mee zitten. 


Tijdens de evenementen is iedereen welkom om te co-creëren. We bieden jongeren een podium om op te treden, kunst te exposeren of om te helpen organiseren. Activiteiten waardoor jongeren succeservaringen opdoen wat waardevol is voor de persoonlijke ontwikkeling.


Ook zijn bij al onze evenementen vrijwilligers betrokken. 


Waarom?

De missie van REGENERΔTE  is jongeren handvatten bieden om meer rust, plezier en ontspanning in het leven te ervaren. Dit doen we omdat de behoefte hiernaar groot is. Het NJR meldt dat ruim de helft (!) van de jongvolwassenen  mentale problemen heeft. 

 

Wij zetten meditatie en mindfulness in omdat dit bewezen methodes zijn om meer rust, plezier en ontspanning te ervaren. Dit kan echter snel als zweverig worden bestempeld of als lastig worden ervaren. Dit is de reden dat we diverse evenementen organiseren en community bouwen.

Blijf op de hoogte via onze Instagram of check al onze evenementen op Hipsy!